Underhåll din kropp

För att må bra och hålla sig pigg och alert gäller det att du underhåller din kropp. Med att underhålla din kropp menas att du tar hand om den just precis som en bil. Det gäller att smörja, ge den bränsle och energi, att låta den vila, men också att ut och köra med den jämt och ständigt. Låter man en bil stå still under en längre tid kan bromsar fastna och andra detaljer och delar bli dåliga, precis så fungerar kroppen. Rör man inte på sin kropp bli man stel, får dålig kondition och en dålig kroppsform.

Rör på dig ofta
Man rekommenderas röra på sig flera gånger i veckan för att hålla sig i form. Två träningar i veckan är ett minimum. Med träning räknas det som att du blir andfådd och är det i minst tjugo minuter. Det är inte speciellt svårt och kommer att förbättra din livskvalitet avsevärt.

Det räcker inte bara med träning för att underhålla en kropp. Det krävs också energi för att fungera. Med andra ord gäller det att du äter rätt och varierat för att få dig alla de viktiga näringsämnen och mineraler som du behöver för att fungera optimalt. Var dag måste du få i dig ett stort antal essentiella näringsämnen och mineraler för att du ska kunna leva. Det allra bästa sättet för att se till att man med största säkerhet få i sig detta är att äta varierat. Äter man olika saker ökar naturligtvis chansen. Man bör också se till att anpassa sina måltider efter vad för person och vilket liv man lever. Är man idrottare gäller det att man får i sig mycket energi och man bör därför inta mer kolhydrater än folk som inte idrottar. Genom att anpassa dina måltider efter vad för person du är kommer du att kunna underhålla och hålla din kropp i trim oberoende av om du är atlet, eller joggar i 20 min två gånger i veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *