Att skapa en byggskylt

Byggskyltar används för att göra människor uppmärksamma på byggarbetsplatser. Det finns en hel drös med regler och lagar att följa. Vanligtvis brukar man sätta upp många och tydliga skyltar runt om hela byggarbetsplatsen och på dessa går det att läsa information om vad som är tillåtet och inte tillåtet inom arbetsområdet. Det brukar också stå vem som är ansvarig och vem man ska kontakta för att få tillåtelse att ta sig in på området.

Märkning av staket
Märkning av staket förekommer på i princip alla byggarbetsplatser. I det område där arbetet sker så måste man spärra av mot allmänheten, det ska finnas en tydlig gräns med bevakade in- och utgångar och det ska tydligt framkomma vad som är tillåtet och vad man ska akta sig för på just denna arbetsplats. Det ska stå vem som har rätt att tillträda arbetsplatsen och hur man går tillväga för att ta sig in.

Säkerhetsskyltar
Säkerhetsskyltar är en den byggskylt som är vanligast. Man ser ofta en skylt där det står: ”Obehöriga äga ej tillträde” och det är ett typiskt exempel på en säkerhetsskylt. Ett annat exempel är skyltar där det står att man måste ha hjälm och skyddskor när man tillträder byggarbetsplatsen. Där brukar det även framgå i vilken arbetsuppgift någon är verksam i beroende på vilken typ av färg man har på hjälmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *